+34 932 701 620 socs@iec.cat
Diàlegs sociolingüístics I. Kathryn A. Woolard i Joan Pujolar
Dimecres, 14 d’octubre a les 18:00, hora de Barcelona.

Kathryn A. Woolard, Universitat de Califòrnia a San Diego

Joan Pujolar, Universitat Oberta de Catalunya

El bilingüisme ha estat durant molt de temps un terme polèmic als Països Catalans, on el concepte es tracta més sovint com a ideologia que com a descripció de fets sociolingüístics. Kathryn Woolard ha estudiat la trajectòria de les controvèrsies sobre el bilingüisme al context català per tal de comprendre les raons subjacents a les postures anti-bilingües i als discursos bilingüistes. El cas català exemplifica els reptes derivats de la contextualització social, la descontextualització i la recontextualització de conceptes teòrics en el marc de contenciosos polítics. Aquest és un tema que confronta els estudis crítics de sociolingüística i d’ideologies lingüístiques de manera més àmplia.
_
Aquest col·loqui tindrà lloc per vídeoconferència, és gratuït i està obert a tothom; però cal inscriure-s’hi. Els inscrits rebran un correu electrònic amb les dades per connectar-se a la vídeoconferència (aplicació Zoom), i una còpia del text que es debatrà en l’acte, que és el següent: “You have to be against bilingualism!” Sociolinguistic theory and controversies over bilingualism in Catalonia. Pendent d’aparèixer a WORD 66 (4) dins el número temàtic  (Part 1). Theme: Language and Territory/Lenguaje y Territorio.
_

Formulari d’inscripció

Nota: els que s’inscriguin fins al 8 d’octubre rebran el text el divendres dia 9. Els que ho facin més tard el rebran ja a partir del dimarts 13 en la mesura de les nostres possibilitats.