+34 932 701 620 socs@iec.cat

Dimarts dia 16 d’abril de 2024 a les 18 h tindrà lloc, en línia, la vuitena edició del cicle «Noves tesis en sociolingüística catalana», que organitza la Societat Catalana de Sociolingüística per donar a conèixer els resultats de tesis doctorals de l’àmbit defensades recentment a les universitats dels Països Catalans, i també tesis presentades en universitats internacionals però enfocades a estudiar algun aspecte de la realitat social de la llengua catalana.

En aquesta ocasió, la presentació girarà al voltant de la tesi de Laia Benavent-Llinares, titulada «Norma i variació sintàctiques a la Gramàtica de la llengua catalana de l’IEC (2016)», i que té per objectiu analitzar el paper de la variació lingüística en la configuració de la norma sintàctica del català a la GIEC. La tesi, dirigida per Neus Nogué, va ser defensada a la Universitat de Barcelona el juliol del 2023 i va obtenir la qualificació excel·lent cum laude i la menció internacional.

L’autora, Laia Benavent-Llinares, és doctora per la Universitat de Barcelona, on va ser investigadora predoctoral, i actualment és professora de català i espanyol a la Universitat de Birmingham (Regne Unit). Els seus interessos de recerca giren al voltant de la varietat estàndard i la codificació gramatical.

L’acte es podrà seguir en línia des del següent enllaç: https://us02web.zoom.us/j/87353034112?pwd=WjdvdVZjVW9hYzFHeS9Ic3lHUzJHZz09