Dimarts 25 d’octubre i dimecres 2 de novembre de 2022, a les 17h, tindran lloc els actes de la novena edició dels «Nous talents en sociolingüística catalana». Una iniciativa de la Societat Catalana de Sociolingüística (SOCS) que vol reconèixer treballs de fi de grau i de fi de màster d’excel·lència en les diferents línies de recerca en sociolingüística a les universitats dels Països Catalans, o sobre la llengua catalana en universitats estrangeres.
S’han organitzat dues jornades obertes al públic i en línia per donar cabuda a la presentació, per part dels estudiants guardonats, d’un total d’11 treballs defensats el curs 2021/2022. Trobareu el programa i els enllaços d’accés a les sessions a continuació.
A més dels actes de presentació, els treballs s’inclouen en el catàleg del Centre de Documentació de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, on podeu consultar el llistat de treballs premiats en anteriors edicions dels nous talents (enllaç).
Us convidem a participar dels actes i a gaudir de les presentacions d’aquests treballs de gran qualitat i interès, que apunten a un futur ben viu de la disciplina a casa nostra.
Dimarts 25 d’octubre de 2022 | 17h
—Núria Bosch Asensio: Proposta de doblatge al català de Sex Education: llenguatge col·loquial juvenil i creïble (TFG, UPF)
—Carla Domínguez Anguera: Language and culture loss due to colonial imperialism in Canadian Residential Schools (TFG, URV)
—Laura Sagués Jorba: The linguistic landscape of an English-speaking university campus in Quebec: The case of Bishop’s University (TFG, UAB)
—Miquel Gallardo Esgleas: Els nous catalanoparlants de Mallorca: entre la il·lusió i la realitat (TFG, UOC)
—Yordanka Hristova Veselinova: Els nous catalanoparlants d’origen búlgar a Lleida en una associació cultural auto-organitzada: Les actituds lingüístiques i el nivell de domini i la freqüència d’ús reportats de la llengua catalana d’una xarxa d’11 persones d’origen búlgar (TFM, UdL)
Enllaç d’accés (Zoom):
- https://us02web.zoom.us/j/82956889424?pwd=YUpudXJnc0Z6V21OakVNQUNtdU1xdz09
- ID de reunión: 829 5688 9424
- CA: Ad6hpR
Dimecres 2 de novembre de 2022 | 17h
—Sara Rambla Jordi: L’evolució del llenguatge vulgar a les sèries de producció pròpia catalanes: de Majoria absoluta (2002) a Benvinguts a la família (2018) (TFG, UPF)
—Inés Gimeno Gimeno: «Contra el tiempo robado»: Un análisis crítico del discurso de los manuales sobre la gestión del tiempo (TFM, UPF)
—Anna Cantón Amela: Discourses and ideologies in current language ideological debates on a Catalan-language Youtube channel for young adults (TFM, Université du Luxembourg)
—Catalina Amengual Ripoll: Effects of Language Ideologies on Learning a Minoritized Language: Argentinian Potential New Speakers of Catalan in Mallorca (TFM, Tilburg University)
—Christopher Little: Actituds i percepcions lingüístiques dels joves eivissencs: una primera aproximació quantitativa (TFM, UIB)
—Sergi Moron: La conversa bilingüe. Estudi del trencament de la norma de subordinació lingüística al castellà com a pràctica conscient i com a proposta d’actuació col·lectiva (TFG, UB)
Enllaç d’accés (Zoom):
- https://us02web.zoom.us/j/86505743045?pwd=Zks1ZUxYMHB6TWpIS3BYNkRKYUw4Zz09
- ID de reunió: 865 0574 3045
- CA: iy6pHG