+34 932 701 620 socs@iec.cat

Imatge gentilesa d’uniliderpromocion a Pixabay

Dimecres 27 d’octubre i dilluns 8 de novembre de 2021, a les 17:30h, tindran lloc els actes de la vuitena edició dels «Nous talents en sociolingüística catalana». Una iniciativa de la Societat Catalana de Sociolingüística (SOCS) que vol reconèixer treballs de fi de grau i de fi de màster d’excel·lència en les diferents línies de recerca en sociolingüística a les universitats dels Països Catalans. S’han organitzat dues jornades obertes al públic per donar cabuda a la presentació, per part dels estudiants guardonats, d’un total de 10 treballs defensats en universitats del domini lingüístic català el curs 2020/2021.

PROGRAMA
Dimecres 27 d’octubre, 17:30h
— Marc Nadal Ferret: «”Parlo en la meva llengua o en la teva?” Una proposta per a mesurar i analitzar l’acomodació comunicativa en converses de Whatsapp» (TFG, UOC)
— Berta Relats: «El català com a llengua vehicular de l’ensenyament: entre la teoria i la realitat» (TFG, UPF)
— Sílvia Masó Escobairó: «Contracte de comunicació i tiktok: Potenciació i millora de l’ús del català en l’ensenyament horitzontal» (TFG, UB)
— Lamia Filali Mouncef Lazkano: «Dimensión social e intercultural de la traducción en Euskal Herria: interacciones y mediación entre la traductora y otros agentes» (TFM, UOC)
— Joaquim Teixidor Compañó: «La transmissió intergeneracional del romanès a l’àrea metropolitana de Barcelona» (TFG, UB)
https://us02web.zoom.us/j/86405360505?pwd=ZFRIUnU2KytRVk1lZHJPdU9vbDJqZz09

PROGRAMA
Dilluns 8 de novembre, 17:30h
— Marçal Salvat i Bonet: «Les argumentacions glotopolítiques de l’esquerra alternativa catalana» (TFG, UB)
— Emma Teixidó Castro: «Migration-related heritage languages in the English classroom: a plurilingual approach» (TFG, UdL)
— Mireia Gómez i Martínez: «Anàlisi de la gestió del multilingüisme als òrgans centrals de l’Estat espanyol» (TFG, UB)
— Joana Marí Marí: «Descripció del dialecte eivissenc. Aproximació qualitativa a la parla dels joves d’Eivissa» (TFG, UPF)
— Roger Craviotto: «El tractament de les variants geogràfiques en els llibres de text de llengua i literatura catalanes a batxillerat. Trets dialectals i visibilització» (TFM, UVic-UCC)https://us02web.zoom.us/j/89000883870?pwd=Z1Rkcm9TM1AyNXpIMEpRdGkxTWNMZz09