+34 932 701 620 socs@iec.cat

Dimecres 25 d’octubre i dilluns 6 de novembre de 2023, a les 17h, Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC 

Els actes de la desena edició dels «Nous talents en sociolingüística catalana», una iniciativa de la Societat Catalana de Sociolingüística (SOCS) reconeix, com és habitual, els treballs de fi de grau i de fi de màster d’excel·lència en les diferents línies de recerca en sociolingüística. S’han organitzat dues jornades obertes al públic en què els i les estudiants guardonats presentaran un total de deu treballs defensats en diferents universitats dels territoris de llengua catalana el curs 2022/2023.

Per primer cop d’ençà de l’esclat de la pandèmia, els «Nous talents» recuperen la presencialitat: totes les persones que hi pugueu assistir presencialment ens trobarem a la Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC (Carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona). Si no us hi podeu desplaçar, també podreu seguir els actes simultàniament a través de Zoom.
A més dels actes de presentació, els treballs s’inclouran en el catàleg del Centre de Documentació de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, on podeu consultar el llistat de treballs premiats en les edicions anteriors (enllaç).
Trobareu el programa de les sessions a continuació. Us convidem a participar-hi per gaudir de les presentacions d’aquests treballs de gran qualitat i interès, que apunten a un futur ben viu de la disciplina als Països Catalans.
Dimecres 25 d’octubre de 2023, 17 h, Sala Nicolau d’Olwer (IEC)

—Víctor Bargiela Zotes: El comportament fonològic de la ròtica final dels infinitius en context d’enclisi en català (TFM, UAB/UB)
—Paula Colldeforns Sánchez: Denominació i estatus dialectal del tortosí / Variació del tortosí amb el parlar calero i variació generacional (TFG, UPF)
—Pau Bofill Amorós: La comunitat senegalesa a Catalunya: pràctiques i ideologies lingüístiques (TFG, UB)
—Maria Pilar Bañón Ferrero: L’exempció del valencià a Torrevella (TFG, UA)
—Joana Pena Tarradelles: Les polítiques lingüístiques coercitives, són justes? Una aproximació normativa basada en el model de convergència multilingüe (TFM, UPF)

Dilluns 6 de novembre de 2023, 17 h, Sala Nicolau d’Olwer (IEC)
—Andrea Pons González: «I mira lo que dic, from the Maresme lands». L’alternança de codi a les cançons de The Tyets (TFG, UPF)
—Paula Marro García: Les actituds dels pares sobre els parlants nadius i no nadius com a professors potencials dels seus fills (TFG, UdL)
—Sergi Quitian: Els usos lingüístics de professors i alumnes a l’aula de llengua catalana a l’ESO (TFM, UVic-UCC)
—Neus Sánchez Mena: Transmissió intergeneracional i socialització lingüística en les parelles lingüísticament mixtes a València i l’Horta Sud (TFG, UV)
—Eloi Planas Vila: Per què (no) aprendre català a l’Àrea Metropolitana de Barcelona? L’experiència d’estudiants adults de català d’origen estranger de Santa Coloma de Gramenet (TFG, UOC)
Enllaç d’accés a les sessions a través de Zoom (assistents no presencials):
https://us02web.zoom.us/j/82637671851?pwd=amlZbjFLMk1hVldTY3hGM05oR013dz09
ID de reunió: 826 3767 1851
CA: SU4ndG