+34 932 701 620 socs@iec.cat

Preàmbul

El Grup Català de Sociolingüística (GCS) a principis dels anys setanta reuní especialistes d’aquesta disciplina de l’àmbit lingüístic i nasqué d’una voluntat de normalització de la llengua catalana i d’un interès pel desenvolupament de la sociolingüística a la nostra àrea.

Després de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de l’any 1973, el Grup sorgí a la llum pública l’any 1974 coincidint amb el Congrés Mundial de Sociologia de Toronto. Posteriorment, col·laborà amb l’Àmbit de Llengua del Congrés de Cultura Catalana, i inicià el 1977 la publicació de l’anuari Treballs de Sociolingüística Catalana.

L’any 1983, el Grup, davant la necessitat d’una regularització formal, acordà constituir- se en associació i regir-se amb els Estatuts corresponents.

En l’Assemblea extraordinària del 27 de gener de 2006, el Grup, atenent la petició de nombrosos socis i sòcies, acordà adoptar el nom d’Associació de Sociolingüistes de Llengua Catalana (ASOLC) i modificar alguns articles dels Estatuts. A més del canvi de nom, també s’hi introduïren determinades modificacions per tal d’adequar-los a l’evolució de la societat.

Finalment, l’any 2008, pel fet d’entrar a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) com a societat filial i adaptar-se als plantejaments de la Institució, canvià el nom pel de Societat Catalana de Sociolingüística (SOCS) i reformà de nou els seus Estatuts, que foren aprovats en l’Assemblea General extraordinària del 12 de juny de 2008.