+34 932 701 620 socs@iec.cat

La Societat Catalana de Sociolingüística ha volgut conèixer el posicionament dels partits polítics amb representació parlamentària sobre vuit aspectes clau de la política lingüística: el rang que ha de tenir en la propera legislatura, el pressupost, el model lingüístic escolar o els requisits lingüístics per accedir a la funció pública són alguns dels aspectes que s’han preguntat.

El posicionament de cada partit s’ha obtingut mitjançant un formulari amb 3 o 4 opcions de resposta. Els partits que han acceptat la invitació han estat el PSC, Esquerra, Junts, la CUP i Comuns; la resta de partits no han respost els diversos correus que se’ls han enviat.

De les respostes obtingudes, s’extreu un consens dels partits a l’entorn de la voluntat d’augmentar el pressupost, de fer del català el centre de gravetat del model lingüístic escolar, d’aplicar obligatòriament els projectes lingüístics dels centres escolars o de considerar que el català està en una situació de minorització. En canvi, hi ha posicions diferents respecte del rang que ha de tenir la política lingüística, dels requisits lingüístics per accedir a la funció pública o de les inspeccions per l’incompliment de la legislació lingüística.

Podeu veure a continuació el posicionament dels partits, en infografies elaborades per Sandra Rius.